Jag har känt låtskrivarproducenten Anderz Wrethov i över 25 år. Sedan första dagen jag mötte honom har jag fascinerats av hans energi, hans drivkraft och kompetens men framförallt, hans ödmjukhet. Jag var nog 17 år när jag gick in i Heleneholmskolans aula och tittade på en ”måndagskonsert”. Där stod han, själv på scenen, Anderz Wrethov. Låten var Rock the Night med Europe. Anderz svingade gitarren, spelade med tänderna och hade en fullständigt egen show utan hjälp av en massa bandkamrater. Ansderz gjorde, med detta framträdande, ett starkt intryck på mig. Inte för att det var fantastisk bra (vilket det var) utan för att jag insåg hur mycket jobb han lagt ner för att kunna genomföra det och vilket mod det krävdes för att visa upp det och strunta i vad andra tycker.

Sedan den dagen så har jag funderat mycket på Anderz. Jag har följt hans utveckling och hans framgångar och försökt hålla en sporadisk kontakt för att inte tappa honom helt. Tack och lov att jag startade Nakna entreprenören så att jag fick möjlighet att bjuda in honom.

 

Det är naturligtvis stört omöjligt att spela in ett traditionellt podcastavsnitt med entreprenörsvinkel då Anderz rör sig i en, för mig, spännande och annorlunda värld. Det finns för många nyfikenhetsfrågor som man som podcastvärd måste ställa.

 

Tack Anderz för att du finns!