I förra veckan spelade jag in avsnitt #4 (Podcast) – Den fysiska produkten. Gästerna var Peter Arndt och Arash Golshenas från OIM. Jag kände mig ganska spänd och lite nervös inför avsnittet då detta är ett ämne jag inte kan någonting om. Skådespelare jag har träffat berättar om ett tillstånd där man vet att man gjort en föreställning, man tror att det gått bra men efteråt så har man bara fragmentariska minnen av föreställningen. Lite så var det för mig att göra detta avsnitt. Jag vet att samtalet flöt bra, jag var till och med orolig för att vi skrattade så pass att det skulle bli distorsion och gröt av hela inspelningen. Jag kunde dock inte minnas några som helst detaljer av inspelningen när vi var klara. Jag var till och med osäker på om jag skulle tycka att detta avsnitt var bra.

Dagen efter satte jag mig och påbörjade redigering av avsnittet. Jag kom snabbt på mig själv med att sitta och skratta och le. Visst, min mikrofon distade och det var ett galet jobb att reparera det som kunde repareras, men jag tyckte att avsnittet var det bästa hittills. Det var hjärtligt, massor med skratt och dumma idéer på fysiska produkter (mest från programvärden).

Varför detta avsnitt: Deltagarna i avsnittet har startat accelerator/inkubatorn United Gazelle som hjälper entreprenörer med att förverkliga sin fysiska produkt/prototyp/POC (proof of concent). För mig har det varit svårt att förstå HUR jag ska göra för att förverkliga en fysisk produktidé. Jag har fortfarande frågor. Ett avsnitt 2 är nog ett måste.

 

Lärdom 1: Mycket mer kunskap om hur man tar fram en fysisk produktidé.

Lärdom 2: Lyssna mer och prata mindre. Du tar för stor plats.

 

Den Nakna entreprenören är en podd/podcast om entreprenörskap, utmaningar och möjligheter. Målet är att dela erfarenheter om entreprenörskap till alla som vill.